[O1] Koncówki drążka kierowniczego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • matgym
    Classic
    • 2012
    • 15

Zamieszczone przez Seba79_Szczecin
    Pozdrowienia dla kierownika srebrnej / białej O2FL chyba scout na nr ZPL ... - ok godz 19.00 ul. Mickiewicza (Szczecin) - przy wyprzedzaniu otrąbiłem i pomigaliśmy

Pozdrawiam
    Seba
    również pozdrawiam
    Kompleksowe czyszcenie wnetrza, renowacja lakierow samochodowych, odtwarzanie barwy i struktury skor i plastikow we wnetrzu pojazdu
    604 606 850
  • gzyms
    Rider
    • 2011
    • 397
    • Octavia I combi (1U5)
    • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Ostatnio okazało się, że mam do wymiany lewą końcówkę drążka kierowniczego. Zacząłem szukać. Pomyślałem o firmie TRW, ale na stronie intercarsu znalazłem dwie różne wersje. Pomóżcie, którą wybrać? Jedna jest o oznaczeniu JTE457, a druga JTE349. Na stronie skodaczesci mam podany taki nr 1J0422811B i wyszukując zarówno na stronie TRW jak i intercarsie wychodzi, że ta pierwsza. Samochód to octavia 1 kombi 2004 130 ps tdi. No i jeszcze czy wymieniać z drugiej strony również jak jeszcze jest w miarę? W przyszłym tygodniu robię upgrade do "pakietu na bezdroża" tzn. tulejki podnoszące oraz osłonę metalową to i przy okazji chce wymienić końcówkę, ale czy obie? Oczywiście robię potem zarówno geometrię jak i zbieżność.

każdy może, nikt nie musi

Komentarz

• Bialy
      Rider
      • 2009
      • 306

Zmieniałem maglownicę, okazało się, że drążki są dłuższe i musiałem kupić krótsze końcówki.

Zobacz sobie na skręconych kołach jak wyglądają końcówki. Jeśli mają tak jakby sześciokąt na końcu tzn. że masz dłuższe i takie masz kupić (różnica między jednymi a drugimi to jakieś 2-3cm, ale bez problemu da radę to zweryfikować
      Ja kupowałem TRW wyglądają na solidne, płaciłem niecałe 120zł/2szt, możesz zmienić jedną, ale wiadomo lepiej obie bo co nowe to nowe

Komentarz

• gzyms
        Rider
        • 2011
        • 397
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Zamieszczone przez Bialy
        Zobacz sobie na skręconych kołach jak wyglądają końcówki. Jeśli mają tak jakby sześciokąt na końcu tzn. że masz dłuższe i takie masz kupić (różnica między jednymi a drugimi to jakieś 2-3cm, ale bez problemu da radę to zweryfikować
        Ja kupowałem TRW wyglądają na solidne, płaciłem niecałe 120zł/2szt, możesz zmienić jedną, ale wiadomo lepiej obie bo co nowe to nowe
        Dzięki, już wiem, że są to te dłuższe, musiałem sobie pomóc lusterkiem bo przy skręconych kołach za nic nie mogłem zobaczyć. Kupię TRW (JTE457) lub Lamfordery (LMI22252). Oryginał w skodzie za 120zł (1J0422811B), a na stronie skodaczesci.pl maja za 35zł podobno trw (przynajmniej przez telefon tak mi powiedziano) ale wydaje mi się, że to raczej toprany.

Komentarz

• Artur1980
          Classic
          • 2011
          • 10

a za ile jest w IC? tutaj widzialem za 61 pln JTE457

Komentarz

• gzyms
            Rider
            • 2011
            • 397
            • Octavia I combi (1U5)
            • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Zamieszczone przez Artur1980
            a za ile jest w IC? tutaj widzialem za 61 pln JTE457
            W IC mają za 64,07 zł, dla OCP jest zniżka od 5% do 10%, przynajmniej gdzieś na forum znalazłem numer klienta dla OCP. Ja dałem za końcówki 40 zł (TRW za szt ale po prywatnych zniżkach.

Komentarz

Pracuję...